Leta i den här bloggen

2010-04-03

Snabbtangenter i Windows 7

I och med Windows 7 har det kommit några nya snabbtangenter.

En sak som underlättar för alla som kör presentationer ofta är att kunna zooma in på vissa delar på skärmen. För att använda detta har många använt ZoomIt från Sysinternals. Nu finns det inbyggda snabbtangenter för detta.
Genom att använda Windows-knappen och "+" eller "-" knapparna kan man starta Magnifyerverktyget och zooma in och ut.
"WIN" + "+"  => starta magnifyer och zooma in.
"WIN" + "-" =>  när magnifyer är startat så zooma ut

När vi ändå är inne på ämnet att köra presentationer. Det är många som kör med samma bild på sin egna dator som på projektorn. Eller så håller man på och trycker FN + F4 eller nån annan tangentkombination för att ändra skärminställningarna. Nu har vi någotn ännu enklare. Snabbtangenter för "Displaswitch".
"WIN" + "P"
Allt man behöver göra är att klicka med muspekaren på det alternativ man vill ha.Sedan så har vi möjligheten att starta och byta aktivt fönster från Taskbaren (den där där START-knappen finns). Genom att använda "WIN" + "T" kan man markera ikoner på Taskbaren och därefter byta till (eller starta) applikationen genom att tycka på "ENTER". (denna funktion fanns även i tidigare Windows-versioner)
Om man trycker "WIN" + "T" så markeras första ikonen på Taskbar och för varje gång man trycker så går markeringen vidare. I bilden nedan så har jag tryckt fyra gånger och nu är Outlook markerat.


På en bärbar dator är det ofta användbart att kunna byta hur start skärmen skall lysa, om man har externa skärmar osv.. Dessa verktyg är samlade under "Windows Mobility Center" som man når genom:
"WIN" + "X"
Å sist men inte minst så har vi "Ease of Access Center". Här finns ett helt drös verktyg som är bra att ha... (Denna funktion finns även i äldra versioner av Windows)
"WIN" + "U"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...