Leta i den här bloggen

2010-04-05

Vad är det för Reserverad partition som dyker upp med Windows 7 och Windows 2008 R2?

När man installerar Windows Server 2008 R2 (eller Windows 7) på en ny partition kan nan få upp följande meddelande:
När man sedan går in i Disk Management verktget när man är klar med installationen så finns det en partition på 100MB som är heter "System Reserved"....

Orsaken till denna är för att systemet är automatiskt förberett för att kunna aktivera BitLocker.
När man installerade Windows Vista och Windows 2008 så var man tvungen att från början förbereda installationen för BitLocker. Rekomendationen då var 1,5GB för att ha bootloadern, detta är nu minskat till 100MB.
Det är under inga omständigheter rekomenderat att fippla runt med denna 100MB partition. Du kan ha sönder hela ditt system och om du inte verkligen vet vad du gör bör du ge fan i partitionen... :)
En trevlig feature är att reparationsverktygen på installationsmediat känner igen denna systempartition och kan numera (oftast) laga eventuella fel som dykt upp...

Det som stod i första bilden att "...Windows might create additional partitions...". Orsaken att det står "might" är för att om inte man installerar operativsystemet till boot-partitionen så kommer installationsprogrammet troligen inte att lägga till någon 100MB partition, instället lägger den boot-loadern på bootpartitionen.

Exempelvis: säg att du installerar en dual-boot maskin med Windows 2003 och 2008 R2. Om 2003 är installerat på Disk 0 och du installerat R2 på Disk1, då kommer R2 att lägga till boot-loadern på 2003 partionen och ingen 100MB partition skapas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...