Leta i den här bloggen

2010-04-16

Windows 7 tips å trix.. (igen)

Vi tar ett par till.. :)

4. lättare för användarna att komma ihåg än WIN + P => Displayswitch.exe
Jag skrev tidigare för ett tag sedan om WIN + P för att styra hur skärmarna är konfade. Om användarna tycker att det är svårt att komma ihåg så kan man alltid lägga till en länk till "displayswitch.exe" som ligger under %Systemroot%\system32\

5. Tidigare versioner av filer och mappar
Genom att högerklicka på en mapp eller fil och välja egenskaper så har man nu tillgång till "Previous Versions" (detta finns även i Windows Vista förresten).
Om man har mer än en hårddisk på en dator (exempelvis en "C:\" och en "D:\" så aktiveras denna funktion bara på C:\ som default..
Detta är en skön grej som gör att man kan tro att man har detta skydd per automatik, men när man väl behöver det så upptäcker man att det inte funkar..
För att konfigurera detta klicka på "START" => högerklicka på "Computer" => välj "Properties" => klicka på "System protection" lägst ut till höger => markera disken du vill konfigurera och gör det du skall.. :)


6. Konfigurera Windows 7 för att tillåta Remote Desktop anslutningar.
Inte speciellt svårt. klicka på "START" => högerklicka på "Computer" => välj "Properties" => klicka på "REmote settings" lägst ut till höger. Välj hur RDP skall tillåtas... Se till att öppna brandväggen lokalt på datorn för RDP.
Ett tips är dock att läsa denna post. Den beskriver lite om vilka GPOer som kan användas för att öppna brandväggen med mera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...