Leta i den här bloggen

2010-04-25

MS SQL 2005 går inte att installera på servar med ojämt antal CPU-kärnor

Nja, rubriken är nästan sann..
Det handlar om servrar som har mer än en processorkärna och där förhållandet mellan logiska processorer och fysiska sockets inte är jämt delbart med två. (typ en dator har en processor med 3-kärnor eller en virtuell maskin med tre virtuella CPUer).

MS SQL 2005 kommer då under installationen att misslyckas, men problemet är löst i ServicePack1 för SQL 2005. Nu hade det varit bra om man kunde "streamlina" in en servicepack i installationsfilerna för SQL, men det går inte så då finns det en workaround:
- kopiera installationsfilerna för SQL 2005 till en lokal mapp (både setupfilerna och toolsmappen). Förslagsvis "D:\temp")
- ladda ned SQL 2005 SP2 eller SP3 och packa upp filen med /X parametern (alltså i stil med: SQLServer2005SP2-KB921896-x64-ENU.exe /X). Förslagsvis packas denna upp till "D:\temp\SP2\"
- leta reda på den nya .msp-filen (exempelvis: "D:\temp\SP2\hotfixsql\files\sqlrun_sql.msp")
- kör sedan MS SQL installationen och hänvisa till .msp-filen. i stil med denna:
D:\temp\Servers\setup.exe HOTFIXPATCH="D:\temp\SQL2005_12Procs\SP2\hotfixsql\files\sqlrun_sql.msp" Observera att när denna installation är klar så är installationen supporterad av Micrososft. för att den skall bli det så måste man installera servicepacken ordentligt.
- Installera Servicepacken genom att köra hotfix.exe som ligger i den uppackade mappen. Detta installerar hela servicepacken och därefter är MS SQL supporterat igen av MS.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...