Leta i den här bloggen

2010-05-30

Inte göra backupper på Exchange 2010...

Två artiklar som handlar om varför man inte behöver göra traditionella backupper längre på Exchange 2010. (jag har skrivit om ämnet förut och det är ett ämne som många är engagerade i)
http://www.msexchange.org/articles_tutorials/exchange-server-2010/high-availability-recovery/eliminating-traditional-backups-using-native-exchange-2010-functionality-part1.html

http://www.msexchange.org/articles_tutorials/exchange-server-2010/high-availability-recovery/eliminating-traditional-backups-using-native-exchange-2010-functionality-part2.html

(en del 3 är planerad som kommer handla bl.a. om fördröjda databaser ("lagged databases"))


Jag är kluven. Jag förstår resonemanget man för, men samtidigt... Det är inte alltid man behöver läsa tillbaka ett mail som en användare precis raderat. Ibland kan man få en tokkrasch (alla servrar brinner upp, en förbannad admin raderar allting på alla servrar, en klantig admin raderar allting på alla servrar...) eller så får man beställningen "Lisa som slutade för ett år sedan hade ett avtal liggande i sin mail. Vi behöver få tillbaka detta från backupperna".
Om man inte har backupper på band då... då kan det bli en jobbig eftermiddag på jobbet. :)

Visst, man kanske inte behöver göra full backup varje natt, men minst var 14dag (eller hur lång tid som retention nu är satt)... Då går det inte längre åt lika mycket backupband/backupdisk, men man har ändå möjlighet att få tillbaka alla mailobjekt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...