Leta i den här bloggen

2010-05-31

VMware artiklar...

Hur funkar reservationer och resurspooler när det gäller minne i VMware? Tja, lite svart magi är det...
Men Frank Denneman har skrivit en artikel som förklarar en del:
http://frankdenneman.nl/2010/05/resource-pools-memory-reservations/
Jag måste erkänna att den på sina ställen är lite klurig att förstå (tyckte jag i alla fall), men det är ruskigt bra information och när man väl greppat vad han snackar om så kan det underlätta väldigt när man sätter reservationer i sin miljö för att slippa få stora prestandaförluster.


VMware View 4.5 (används för desktop virtualisering) är ju inte släppt ännu, men i en artíkel från Matthijs Haverink finns det en del information om nyheterna som man räknar med kommer att ingå.  Självklart kan man inte utgå från att allting kommer med, vissa funktioner kan tas bort och nya kan tillkomma men det är ändå en intressant artikel. Som man hittar här:
http://virtualfuture.info/2010/05/vmware-view-4-5-expected-features/


En tanke om VMware View kommer från Brian Madden (Matthijs Havering har med en länk i sin artikel också)... Här hittar man den artikeln:
http://www.brianmadden.com/blogs/brianmadden/archive/2010/05/04/vmware-delays-the-launch-of-view-4-5-too-much-focus-on-the-client-hypervisor-which-has-been-cut-perhaps.aspx
Kan det vara så VMware förlorar mot Citrix (just nu?) när det gäller virtualisering av desktop OS? En kollega som är total Citrix evangelist hävdar benhårt att Citrix XenDesktop är det bästa sedan skivat bröd och att det kommer att lösa alla våra problem när det gäller klienter. Det känns lite som att VMware ligger efter här.


Vilka portar används i VMware? Tja, det kan man fundera på. Jag har helt missat att det kommit en uppdaterad version av Dudley Smith's diagram för flera månader sedan. Men här finns det:
http://www.vreference.com/2010/02/23/firewall-diagram-version-5/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...