Leta i den här bloggen

2012-05-30

VMware Forum 2012 (Kista) - End user computing in the Post PC era

Anteckningarna nedan är mina anteckningar live från presentationerna. Detta gör att det kan vara felstavningar, felsyftningar och liknande. Jag ber om ursäkt för alla eventuella felaktigheter.
Lämna gärna en kommentar i så fall så ser jag till att ändra. :)

Presentatör: Joel Lindberg från VMware


Våra användare har höga förväntningar och vill kunna komma åt sina applikationer och sin data på fler olika sätt. Det är inte längre aktuellt att låsa ned hur användarna skall få jobba.
VMware tror att övergången till "Post-PC era" redan har startat. Vi kommer inte att bara köra på en PC för vårt jobb utan mobiltelefoner, läsplattor, privata enheter och så vidare är de enhater som kommer allt mer. Intressant är även vad som kommer att komma efter iPad. Hur kommer våra enheter se ut om några år...


Hur vill då VMware göra?
Förenkla
- se till att klienthanteringen bli lättare
- bygg en applikationskatalog.
- förenkla datatkomsten (ex filhantering)

Hantera:
- se till att ha en portal där användarna kan komma åt sina saker


För hantering av klienter är det View (http://www.vmware.com/products/view/overview.html) som är tanken att vi skall använda.
Vi har en broker för att leverera View-sessionen och applikationerna till användarna.
Nyheter i View 5 är bland annat 3D grafik, WAN optimering, klienter för i princip alla olika operativsystem, bättre stöd för Unified Communications (exempelvis Microsoft Lync, IP-telefoni eller liknande).
Under slutet av året kommer ytterligare nyheter kring 3D grafik tillsammans med nVidia och AMD

Applikationshanteringen löser vi med att skapa ThinApp paket (http://www.vmware.com/products/thinapp/overview.html)
Det är en produkt för att skapa "virtuella bubblor" för en applikation och sedan så skjuter man ut bubblan till klienten.

Joel går sedan över till att nämna ett par nyheter i vSpere 5 och tala om vCenter operations och vCenter Operations for View.
Två ruskigt kompetenta produkter för att få kontroll på hur miljön mår och hur hela kedjan fungerar.


För att bygga en servicekatalog är det tänkt att vi skall använda VMware Horizon AppManager (http://www.vmware.com/products/desktop_virtualization/horizon-application-manager/overview.html) för att lägga upp applikationer och liknande som användarna sedan kan komma åt från i princip vilken enhet som helst.


Appblast (http://blogs.vmware.com/euc/2011/09/vmware-project-appblast-video-demo.html) är sedan en produkt för att kunna köra applikationer och operativsystem i datacentret och sedan leverara skärmbilden över en HTML5 dataström. (skall sägas att denna inte är en färrdig produkt ännu utan att den är påväg)

Joel gick sedan över till att köra en kort demo av Horizon AppManager och Single-Sign-On lösningen mot andra system.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...