Leta i den här bloggen

2012-05-30

VMware Forum 2012 (Kista) - presentation "Server and Desktop Virtualisation"

Anteckningarna nedan är mina anteckningar live från presentationerna. Detta gör att det kan vara felstavningar, felsyftningar och liknande. Jag ber om ursäkt för alla eventuella felaktigheter.
Lämna gärna en kommentar i så fall så ser jag till att ändra. :)

Presentationen är gjord av Cisco och Intel

Det hela bygger på vad Cisco kallar för "Cisco VXI" (http://www.cisco.com/web/solutions/trends/virtualization/index.html)

I grunden används Cisco USC (Unified Computing System) som är ett system där hela miljön är byggd och testad för att fungera optimalt.
Tanken är att få hantering av servrar och nätverk på ett snabbt och enkelt sätt.
En styrka är att det är ruskigt enkelt att utöka miljön med fler servrar.

Cisco har valt att enbart att jobba med Intel på processorsidan.

Genom att använda UCS får man lägre kostnader, snabbare deployment av nya hostar, högre prestanda, lägre kostnade för kylning och enklare hantering och drift.

Hela presentationen handlade i princip om att UCS är en riktigt bra produkt som kan hjälpa oss att bygga bra virtuella miljöer med VMware.
Detta håller jag med om. Cisco UCS är en ruskigt trevlig produkt. Lite beroende på hur stor miljö man har och hur föränderlig den är så kan det absolut vara intressant att titta på en paketerad lösning.


En annan produkt som påminner om Cisco UCS (dock något annorlunda design och tänk) fanns det också en presentation om idag. Jag var på en annan presentation då men Anders Olsson har bloggat om den dragningen här: http://www.rtsab.com/index.php?option=com_easyblog&view=entry&id=18&Itemid=62&lang=sv




- Posted using BlogPress from my iPad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...