Leta i den här bloggen

2012-05-21

Remote Desktop Services (RDS), nyheter i Windows 2012

Remote Desktop Services (RDS) är microsofts sätt att låta användare köra applikationer och operativsystem på hårdvara som står på en annan plats.

De flesta som läser här känner troligen redan till Remote Desktop Services, men det händer en hel del i Windows 2012 server som hjälper oss att leverera applikationer och desktops till användarna.
RDS-teamet på Microsoft har självklart en blogg (http://blogs.msdn.com/b/rds/). Där skriver de inte jätteofta, men det händer och nu för knappt två veckor sedan kom ett inlägg som går igenom de stora nyheterna när det gäller RDS i Windows 2012 Servern.

Det är en rätt lång läsning, men den är riktigt bra:
http://blogs.technet.com/b/windowsserver/archive/2012/05/09/windows-server-2012-remote-desktop-services-rds.aspx
LÄS DEN!


Personligen är jag nyfiken på rätt många saker i denna release. Tyvärr har jag inte hunnit testa så pass mycket som jag skulle vilja, men sånt som verkar intressant är bland annat:
 • Single-sign in (fantastiskt att detta har varit så dåligt i tidigare versioner)
 • Nya hanteringen av pooled Virtual Desktops. Jag önskar att vi kan använda denna inte bara för klient OS utan även servrar. Tyvärr har jag inte fått det bekräftat eller dementerat ännu, men så är det ju bara en beta än så länge. :)
 • User Profile disk är det flera tillverkare som talar om. Ett intressant koncept och kan hjälpa oss i hanteringen av användarinställningar. Känns som att det finns en risk med detta också och att det är viktigt att det implementeras på rätt sätt.
Jag är också nyfiken på hur vi kan lösa större installationer. I Windows 2008 var lösningen att ha MASSOR med kluster och RDS-miljöer. Att hantera alla dessa blir då en utmaning. Webbinterfacet för att starta applikationer var inte heller speciellt bra.

Vi får se hur det blir i Windows 2012 server.
Men så här långt så ser det riktigt bra ut!! :)

2 kommentarer:

 1. •Single-sing in ?
  Låter fantastiskt roligt, ska man sjunga sig in då eller?
  :)

  SvaraRadera
 2. Precis!
  Istället för att använda lösenord så sjunger man en stund för datorn. Mikrofonen spelar in och jämför sedan pitch, hastighet, ljudvolym och tonsäkerhet mot ett tidigare inspelat facit. Självklart så anpassar sig systemet efter lufttemperatur, luftfuktighet och liknande genom uppkopplingar till bland annat SMHI.
  Systemet kopplar dessutom upp sig mot användaren mobiltelefon och kontrollerar GPS-historiken och kontoutdrag. Om det behövs så kompenseras det i så fall för eventuell baksmälla. :)

  *Edit => ändrar stavning lite* ;)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...