Leta i den här bloggen

2012-05-30

VMware Forum 2012 (Kista) - VMware Horizon and the View Family

Anteckningarna nedan är mina anteckningar live från presentationerna. Detta gör att det kan vara felstavningar, felsyftningar och liknande. Jag ber om ursäkt för alla eventuella felaktigheter.
Lämna gärna en kommentar i så fall så ser jag till att ändra. :)

Presentatör: Christian Nilsson, System Engineer VMware

Börjar med en film som i sin tur visar de olika produkterna på ett fiktivt företag där en nyanställd person kommer första dagen till jobbet och direkt får en fullt fungerande miljö och allting är jättebra! :)

Det viktiga är principen. IT behöver inte vara svårt. I alla fall inte för våra användare. Det skall vara enkelt att få saker att fungera. Man skall inte vara tvingad att använda en viss klient bara för att IT kräver detta kanske är en sak som verksamheten skall få bestämma... :)

Det är som Joel också talade om tidigare idag 3 st steg:
- Improve what you have now
- Embace the cloud
- Escape to your cloud
Självklart är det inte allting som kommer, eller ens skall, ligga i det publika molnet (Gartner säger ca 15% av lasten kommer att ligga i det publika molnet), men det här menas att använda privata och publika moln på rätt sätt. Till rätt saker.

För att hjälpa oss har VMware "Horizon Application Manager".
Vi använder den inbyggda policymontorn för att hantera vad och hur användarna skall få använda applikationer.
exempelvis: Om en användare inte använder en viss applikation så kan vi då se till att ta bort applikationen och på så sätt få en effektivare användning av licenser.

För användarna så har de ett ställe som de hittar alla sina applikationer. Detta ställe är en webbsida där applikationerna ligger upplagda.
När man klickar på en applikation så skall systemet sedan se till att applikationen startas på ett sätt som fungerar på den klient som användaren just nu sitter på.
Systemet ser också till att användarens loggas in på ett säkert sätt utan att behöva skriva in nya användarnamn och lösenord (en Single-sign-on).

Det skall sägas att detta är en rätt ny produkt, den är släppt i USA. Men i Eurpoa är det inte lika enkelt med olika lagar i varje land..
Vad som kommer att hända under 2012 är att man som slutkund kommer att kunna installera detta direkt i sitt eget datacenter och då kan vi i Europa också få köra detta. :)
En nackdel med att installera det själv är att federering av konton och liknande mot SaaS leverantörer måste man till viss del lösa själv.

Under 2012 kommer även stöd för Stramed ThinApps. Provisionerade ThinApps i Viewsessioner med mera (rätt stort fokus på att få ThinApp att fungera bättre med Horizon App Manager).


- Posted using BlogPress from my iPad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...