Leta i den här bloggen

2011-10-17

VMworld partner day

Andy Hunt började och hälsade alla välkomna.
Temat är "Your cloud - Own it"

Carl Eschenbach kom upp på scenen. Talade om tillväxten för VMware som ligger på ca 30% om man jämför försäljning mellan kvartalen 2010 och 2011.
Därefter om hur vi måste hjälpa kunderna att förstå hur man kan använda och dra nytta av Cloud computing.
Besparingen för företag har legat i att virtualisera, men efter att merparten av miljöerna är virtualiserade så är det svårt att spara ännumer pengar på (CapEx), nästa steg är att börja automatisera miljöerna. Det är där nästa besparingsmråde ligger enligt VMware. Här ligger besparingen istället inom OpEx så det är lite annorlunda.
Vad behöver göras / vad behöver kunderna hjälp med
- deploy private clouds
- deploy / Manage Public clouds
- partner with SPs to resell cloud services
- assist hybrid cloud migration
- build & resell private cloud
- migrate / transformering / bild apps om top of cloud

Nästa Maurizio Carli. Talade en del om marknaden i EMEA enligt VMware. Tyvärr stod det "confidential" på i princip alla slides, så här kan jag inte skrivs speciellt mycket. :(
Kontentan är att det finns en massa att göra ute på alla företag. Inte minst med tanke på hela produktportföljen från VMware.

Andy kom tillbaka på scenen och kollade att kläderna satt rätt. :)
Därefter bad han Alastair Edwards från Canalys komma upp på scenen.
Alastair talade om trender inom IT de närmaste månaderna/kvartalen/åren. En stark sak som redan idag har börjat påverka hur IT hanteras på IT-avdelningarna är det som kallas consumerization of IT. Användarna kommer med telefoner, applikationer och datorer/plattor som de förväntar sig kunna använda i sin yrkesroll. Samtidigt kommer det mer och mer att användarna vill kunna köpa en applikation på nätet och använda denna på sin arbetsplats. Här krävs det att it-avdelningarna kan hantera detta och har en plan på hur man skall göra när det kommer in applikationer från exempelvis App-store.

Scott Aronson kom upp på scenen tillsammans med Andy och de körde en del Q&A och ställde en del frågor till varandra.
Här var det en del repetition från det som tidigare sagts. En sak man talade om är VMware är sett som ett företag med bara en produkt. Här påpekade Scott att man faktiskt har över 60produkter från klientsidan till serversidan och även för hantering och övervakning.
Här påpekade man även att det är en rätt stor produktportfölj så rekommendationen är att företagen beslutar sig för vilka delar man vill satsa på och sedan se till att man verkligen lär sig dessa produkter så man kan utnyttja alla fördelar och funktioner som finns.
Man talade även om "Solution enablement Toolkit" vilket är paketeringar för att snabbt kunna sätta upp nya lösningar. Dessa rekommenderas att man tar en titt på, här får man snabblösningar på olika problem. Dessa bör man med andra ord gå igenom som partner. :) Exempel är "view pilot", "SQL om VMware" , "exchange om VMware" osv..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...