Leta i den här bloggen

2011-10-18

VMworld Europe 2011 - Engineering the future

Tisdagens sessioner avslutades med en supersession (en lite längre session i största presentationsrummet) med Steve Herrod (VMware CTO and SVP of R&D).
Ämnet för presentationen var "Engineering The future"

Det hela öppnades med en sjukt snygg animering över hela scenen. Därefter kom Maurizio Carli upp på scenen och önskade alla välkomna. Han berättade också att nästa år kommer VMworld Europe att vara 16-18 Oktober i Barcelona.

Därefter kom Stephen Herrod upp på scenen och började tala om "The post PC era". Detta bygger på att vi inte tittar på servrar och klientdatorer, utan istället tjänster och användare.
Användarna använder sedan en eller ett antal olika enheter (typ mobiltelefoner, ipads, datorer, tunna klienter osv.)
Användaren kan sedan komma åt tjänsterna genom någon typ av App katalog som ser till att jag har de applikationer som jag skall ha på mina olika enheter. För att få in rätt tjänst på rätt enhet används en "broker" som förstår vad varje enhet kan och bör användas till.
En demo av View där man provisionerade upp 1000 virtuella maskiner. Därefter en demo av VMware horizon och hur man kan skapa thinapp paket därifrån.
Därefter kom en demo av octopus manager som iprincip är ett alternativ till Dropbox fast för företag.
Man visade ett litet skådespel där man land annat visade Horizon mobile vilket är en produkt för att kunna skapa en virtuell telefon på mobiltelefonen.
Därefter kom en demo av appblast där man uppdaterade i ett exceldokument in webbläsare direkt på en iPad. Faktiskt rätt cool. :)
Vi fick faktiskt en kort privat demo av appblast igår och då kördes photoshop över HTML5 på en iPad. Om det bara funkar hälften så bra som man säger (och som det verkar) så kommer appblast att bli riktigt coolt...

man visade också en ny App som släpptes idag på AppStore till iPad för att administrera vsphere miljöer.

Det skall sägas att presentationen var ganska lik den som gjordes på VMworld i Las Vegas före sommaren. Vilket kanske inte är jättekonstigt ;)

En stor nyhet i presentationen var releasen av vCenter operation manager suite 5.0.
En riktigt trevlig produkt för att få en snabb översikt av hur VMwaremiljön mår. Det är även en riktigt snygg "drill-Down" funktion så man kan ta sig med till grundproblemet i miljön.
Otroligt kraftfullt, men de kändes dyr... :)
Även vFabric Application Management suite 1.0 släpptes idag. Ett verktyg för att skapa applikations blueprints. Alltså (oftast) flera olika servrar med olika funktioner och roller. Dock skall sägas att detta är en rätt specialiserad produkt för att få utvecklare och driftspersonal att jobba tillsammans lättare.
VMware IT business Management suite var den tredje produkten man visade här.
Detta är ett verktyg för IT chefer och liknande för att få en översikt av hur IT miljön ser ut ur ett SLA och kostnads perspektiv. Inte heller detta är ett verktyg riktat mot alla företag utan detta är i huvudsak till de lite större företagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...