Leta i den här bloggen

2011-10-20

VMworld europe 2011 - dag 4 - The New IT

Detta är mina anteckningar från keynoten sista dagen på VMworld europe 2011 i köpenhamn. Eftersom att anteckningarna görs under presentationen så ber jag om ursäkt för eventella otydligheter eller eventuella felaktigheter/missförstånd från min sida.

Dagens rubrik är: The New IT

Det hela böjade med att moatorcykeltillverkaren Dukati kom upp scenen tillsammans med Csrl Eschenbach från VMware. dukati berättar att de idag ligger på ca 95% virtalisering, nästa steg för dem är att börja köra vCloud director och att uppgradera sin View installation.
Dsniel Bellini som är CIO på Dukati skickade ut en utmaning till de service providers som fanns i rummet att vad de behöver är en kostnads modell där man kan köpa molntjänster där man betalar för exakt det man använder. Om man inte använder några resurser så skall inte kosta någonting, och samtidigt dman vill kunna skala upp i princip oändligt utan problem precis när man behöver ha prestandan... En klart intressant utmaning.

Nästa företag som kom upp på scenen tillsammans med Carl var NYSE Euronext. Här talade man en del hur NYSE har implementerat Vmware. Inget enormt överraskande. NYSE har en massa transaktioner och en massa säkerhet. Typ det man förväntar sig av den typen av företag. :)

Sista företaget på scen var SAP. Där talade man om att SAP idag driftar ca 40 000 servrar varav ca 25 000 är virtuella. Dessa i sin tur kör SAP miljöerna för ett antal tusen företag.


Därefter lämnades ordet över till Paul Maritz, ceo på vmware.
Idag skapas det en ny VM var 6e sekund och för ett tag sedan passerades gränsen 50% för antalet installade virtuella maskiner. Detta betyder att idag finns det fler virtuella servrar än fysiska och de virtuella ökar.
Däretfer talade Paul varifrån it kommer. Det hela började med Mainframes och efter ett antal årtionden kom client-server system.
Nu i och med "cloude era" så har vi inte bara miljoner användare utan faktiskt flera miljarder användare och enheter, inte bara PCs. Men det kommer även helt nya typer av applikationer som kan sammla information från massor med källor och i realtid presentera dessa till användaren men även kunna göra egna smarta beslut. Här kommer det att krävas helt nya sätt att tillverka applikationer och system.

För stt kunna bygga allt detta anser vmware att vi kommer att behöva ha virtuella miljöer, där vi kan virtualisera infrastrukturen helt och samtidigt få övervakning och hantering mer eller mindre automatiserat.
För stt ygga applikationerna i detta används sedan vFabric, vFabric data director, vFabric app managment och cloud foundry enligt vmware. Detta i sin tur innebär ett helnytt sätt att bgga spplikationer. Det går inte att använda EJB tänket längre utan ett helt nytt sätt att bygga behövs för att kunna skala ut ordentligt.
Det är här docöoud foundry kommer in och vmware satsar rätt mycket pengar i detta open source projekt.

Sedan är ju tanken att användarna skall kunna komma åt applikationerna. :)
Här kommer vmware View in för windows VDI. För applikationer används sedan Horizon App Manager.
På mobiltelefon sidan är det tänkt att företagen sätter upp en virtuell telefon i telefonen. Detta kallas för Horizon Mobile.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...