Leta i den här bloggen

2011-08-16

Nyheter i Hyper-V och lite kring licenser i VMware.

Microsofts Windows Virtualization Team har så klart en egen blogg.
Där har de skrivit ett inlägg som heter "BEWARE THE VMWARE MEMORY VTAX; PLUS--GOOD NEWS FOR HYPER-V"

Det är en del FUD men även en hel del bra grejjor. Inlägget ovan är skrivet den 1 aug och igår kom det en del 2 på detta inlägg: "Beware the VMware Memory vTax Part 2…"

Båda texterna är skrivna helt och hållet med utgångspunkt från Microsoft och därför är det "hyffsat" vinklat. :)
Men samtidigt finns det en del bra info, bland annat att Hyper-V 3.0 (den som kommer ingå i Windows8 och windows8 server) kommer att stödja både mer än 16vCPU per VM och att man kommer att öka mängden minne man kan tilldela en maskin. Det står också att Microsoft inte kommer att börja licensiera per vRAM eller liknande.

Jag rekommenderar båda artiklarna, men sätt på marknadsförings-glasögonen för ibland blir det lite väl.. :)
Men det är fortfarande bra läsning.
http://blogs.technet.com/b/virtualization/archive/2011/08/01/beware-the-vmware-memory-vtax-plus-good-news-for-hyper-v.aspx
http://blogs.technet.com/b/virtualization/archive/2011/08/15/beware-the-vmware-memory-tax-part-2.aspx

4 kommentarer:

 1. Tänk om de kunde fixa NFS till hyper-v nångång.

  SvaraRadera
 2. Sant!!
  Vi kan ju alltid hoppas att det kommer till Hyper-V 3.0 (eller vad vi nu skall kalla den releasen), men frågan är hur stora oddsen är att det dyker upp..
  //Björne

  SvaraRadera
 3. Jösses. Rubrik med BARA STORA BOKSTÄVER, en skärmsida med "nyheter" om deras egen (ej släppta) produkt, och sedan 35 skärmsidor med trash talk om konkurrenten.

  Det märks att de inte har mycket att komma med själva. Den dagen de gör det kommer jag gladeligen att rekommendera mina kunder att utvärdera deras produkt, men för närvarande vill jag inte sänka mig till ovanstående nivå.

  SvaraRadera
 4. Jag förstår vad du menar och håller helt klart med om att det är ett hyffsat vinklat blogginlägg som jag länkat till. (men jag varnade ju :))

  Det skall väl även sägas att det som skrivs på bloggarna på Technet är ju inte Microsofts officiella åsikt, men samtidigt håller jag med om att det får vara en gräns på hur mycket man snackar skit om konkurenten.
  Orsaken jag länkade till den var mest för att det fanns en del ny info om Hyper-V men även för att det var rätt kul att se i princip samma text upprepas igen och igen och igen.. :)

  personligen tyckte jag att det var ett rätt roande blogginlägg faktiskt. Man måste ta det men ett par påsar salt bara :)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...