Leta i den här bloggen

2011-08-26

Nybörjare eller bara nyfiken på App-V? Från "hur börjar man" till all info som finns...

App-v är helt sjukt coolt. Att virtualisera en applikation antingen på en klient eller i en citrix/terminal-server miljö är så smart så man blir liksom nästan mörkrädd.

Hur själva tänket kring applikationsvirtualisering funkar har jag skrivit om tidigare. ("Applikations virtualisering... Vaddå "isolation" och "state separation"? Och vad är det för tårta du snackar om??", "Applikations virtualisering (del 2)" och "Applikations virtualisering (del 3)").

Jag har även skrivit om en samlig FAQs kring App-V som Aaron Parker gjort.

Men tro inte att informationen tar slut där. :)
Thamim Karim är en Premier Field Enginer på Microsoft som har ägnat de senaste månaderna åt att lära sig App-V. Han har skrivit ihop en rejäl länksamlig på sin blogg. Det är MASSOR med länkar som tar upp i princip allting man kan tänka sig kring App-V och är en lysande plats att börja lära sig mer.
Den länksamligen hittar man här: http://blogs.technet.com/b/mspremuk/archive/2011/08/25/ramp-up-guide-app-v.aspx


Och som extra bonus bjuder vi på en till länk som tar upp hur man kör sequencern och skapar ett App-V paket av Visual Studio 2010. Artikeln är riktigt bra eftersom att den tar upp en hel del exempel på problem som kan dyka upp och hur de kan lösas.
http://blogs.technet.com/b/appv/archive/2011/08/25/how-to-sequence-visual-studio-2010-in-microsoft-application-virtualization.aspx

(å glöm inte att i TS-CAL licensen ingår App-V för att köra på Citrix/RDS-servrarna... Där har MÅNGA med andra ord tillgång till en produkt som man inte har en aning om)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...