Leta i den här bloggen

2010-09-03

EMC och nya Flarecode uppgraderingarna.

Jag skriver mycket om Microsoft. En del om VMware och Citrix, men absolut mest om Microsoft. Detta på grund av att mycket av mitt arbete handlar om Microsoft teknologi.
Dock finns det en del grunddelar i det jag jobbar med som är otroligt viktigt att det fungerar och att det är korrekt uppsatt. Speciellt om man talar om virtualisering, vilket det ofta handlar om idag på ett ellet annat sätt...
Dessa grunddelar är:
- Serverhårdvara
- Nätverk
- Lagring

Nyare, snabbare och dyrare servrar får vi hela tiden. De släpps av de stora tillverkarna och vi betalar en massa pengar för att få tillgång till den nyaste tekniken. Att veta vilken hårdvara som är bäst till vilken roll, det är en utmaning men inte omöjligt för de flesta att lära sig.

Nätverk.. Detta är en hel vetenskap i sig att få ett feltollerant, snabbt och hanterbart nätverk. Många kopplar bara in sladdarna och ser glada ut, men det finns hur mycket som helst att lära i detta ämne och jag är glad över att jag har kollegor och kontakter som är riktigt vassa på detta när jag väl sitter i skiten. :)

Lagring.
Detta är precis som nätverk en konstart. Det finns otroligt många parametrar att hålla koll på.
Och inte blir det enklare med all ny funktionalitet som kommer med nya uppdateringar till produkterna.
exempelvis den nya FLARE 30 som är släppt till CLARiiON från EMC.
En ny funtionalitet där är Hetrogena pooler där man kan blanda Fibra Channel, SATA och Enterprise Flash diskar. En riktigt spännande ny teknik (som började komma till viss del redan med FLARE 28.5).
Det finns en intressant artikel som tar upp lite kring detta här: http://matthensley.wordpress.com/2010/06/06/emc-clariion-and-virtual-provisioning/
Där diskuteras bland annat Thin LUNs som ger oss möjlighet att utnyttja utrymmet bättre i våra SAN.
En bitter erfarenhet för många är dock att bara för att man har utrymmet så löser det inte alla problem, men måste ta höjd för prestandan också. En disk klarar bara av ett visst antel I/O per sekund (och vilken prestanda detta i sin tur blir i en RAID beror helt och hållet på vilken RAID-typ det är på enheten och om det är läsning  eller skrivning som skall göras)...

Nåja. Vad denna posten skulle handla om egentligen är Matt Hensleys post om nya FLARE 30. Den är riktigt cool och rekommenderas för alla som har det minst med lagring att göra. Det ä dessutom inte speciellt mycket att läsa så det tar inte många minute att ta sig igenom. :)

1 kommentar:

  1. Anders Olsson2010-09-03 22:10

    Grattis EMC, till er revolutionerande teknik med Thin Provisioning. Ni är bara 3-4 år bakom alla de andra tillverkarna nu. :)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...