Leta i den här bloggen

2010-09-25

Öka prioriteten för WSUS att ladda ned nya patchar...

WSUS är en fantastiskt prisvärd produkt för att skicka ut patchar och liknane till Microsoft produkter. (prisvärd = gratis).
Det finns så klart även andra produkter på marknaden (exempelvis Shavlik NetChk Protect), men WSUS är gratis så många använder den. Även jag använder WSUS för datorerna hemma.. :)

En grej som kan irritera med WSUS är att när patchar släpps så kan det ta enormt lång tid från att de markeras som att de skall laddas ned till att de faktiskt är nedladdade till WSUS-servern (timmar, ibland dagar faktiskt).

Detta i sin tur beror på att WSUS använder BITS (Background Intelligent Transfer Service) för att ladda ned patchar och liknande. Detta i sin tur beror på att dessa nedladdningar skall belasta nätet och servern så lite som möjligt.

Men om man nu har bråttom, kan man inte skynda på dessa nedladdningar lite?
Jodå, visst kan man det. I WSUS 2.0 så kunde man köra kommandot:
WsusDebugTool.exe /tool:setforegrounddownload

Men när WSUS 3.0 släptes så slutade detta fungera.... (man får ett jättelångt och skumt felmeddelande)
I WSUS 3.0 så kör man istället kommandot:
"%programfiles%\Update Services\Setup\ExecuteSQL.exe" -S %Computername%\MICROSOFT##SSEE -d "SUSDB" -Q "update tbConfigurationC set BitsDownloadPriorityForeground=1"

Vill man sedan ställa tillbaka så att BITS blir en bakgrundsprocess (som namnet på sätt och vis antyder. :)) så kör man komandot:
"%programfiles%\Update Services\Setup\ExecuteSQL.exe" -S %Computername%\MICROSOFT##SSEE -d "SUSDB" -Q "update tbConfigurationC set BitsDownloadPriorityForeground=0"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...