Leta i den här bloggen

2012-06-18

Windows server 2012 och Webbläsare...

För ett par dagar sedan så läste jag en nyhet om en site som lägger på 6,8% på alla priser för kunder som använder IE7 (0,1% för varje månad som IE7 har varit utan support). Läs artikeln här

Men bara för att det finns en nyare webb-läsare så betyder inte det att allting fungerar fantastiskt... Jag installerade om min stationära dator i helgen och lade in Windows server 2012 (Release Candidate, build 8400). Med andra ord den publika RC.
I den ingår Internet Explorer 10.

Den webbläsare jag vanligen använder är just IE, och varierar mig med Firefox. Men i Windows 2012 så har jag haft enorma problem med att webbläsarna kraschar och liknande. Att få youtube eller annat flash-baserat innehåll att fungerar har också varit ruskigt instabilt.

Men efter lite efterforskningar så visar det sig (kanske lite otippat) att Chrome är hyffsat stabilt! Nu har jag bara kört nån timma, men hittills har det mesta funkat. :)

Så mitt tips är att använda Google Chrome i Windows 2012. Åtminstone tills dess att det kommer uppdateringar till de andra webbläsarna (eller kanske en slutgiltig version av operativet ;))
Å ja, jag vet att jag kör en beta som operativsystem och att allting inte kan fungera klockrent med en gång. Men jag är faktiskt riktigt imponerad över hur bra det funkar. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...