Leta i den här bloggen

2013-01-22

Jag finns på www.Föredrag.se och Youtube (den sista om moln)

(en liten egotripp, vill man inte se en sån så är det bara att hoppa över det här inlägget :))

För ett litet tag sedan så lanserades www.Föredrag.se som är en tjänst där man man streama ned föredrag inom 16 huvudämnen med mer än 100 olika föreläsare.

De ämnen som finns är (klicka för att se en större version av bilden):


I skrivande stund ligger det drygt 270 föredrag på siten.

Jag har just nu fyra föredrag på siten. Samtliga om Office 2010. Det jag går igenom är introduktion till Office 2010 (8 minuter), OneNote 2010 (32 minuter), Outlook 2010 (27 minuter), Word 2010 (23 minuter).
Det är lite om nyheterna och sedan tips och trix.


Så vad är få föredrag.se?
Så här beskriver de sig själva:

Dagligen upptäcker fler arbetsgivare att de kan göra sin personal vassare genom Föredrag.se, företagsutbildningens svar på Spotify. I princip obegränsat med kompetensutveckling anpassad för svenskt arbetsliv. Ledande utbildare från ledande utbildningsföretag, branschexperter och inspiratörer i filmade föreläsningar.


Varför finns Föredrag.se
Vi tror att de allra flesta människor vill växa och utvecklas, vi tror också att de allra flesta vill bli bättre inom sitt område och skälet till att man inte utvecklas är nog inte bristen på vilja utan mer att man faktiskt inte vet ”vad” som skall göras, man är heller inte säker på ”hur” det skall göras. Föredrag.se är en tjänst som hjälper människor med just ”vad som skall göras och hur det skall göras” och det här gör vi genom att strömma lustfylld kunskap på användarens villkor, vi vill ge våra användare möjlighet att själv utvecklas och till sin hjälp har dem de absolut bästa föreläsarna till sitt förfogande. Vem som helst ska kunna göra sig till en av de mest eftertraktade på den Svenska arbetsmarknaden, vem som helst skall kunna gå från att vara frågande inom sitt område till vetande inom sitt område.

Vi vill helt enkelt skapa Sveriges vassaste medarbetare.

Vi vill låta fler medarbetare känna lust till kompetensutveckling och den motivation som kommer av att man får utvecklas som människa.

De senaste 10 åren har vi suttit i hundratals möten med linjechefer och folk från HR vilka är uppgivna över att de varken får tid eller pengar till att genomföra kompetensutveckling. Vi identifierade behovet av någon ny typ av metod för kompetensutveckling och utbildning. Resultatet är Föredrag.se.Så gå in och kika på denna. Jag gillar tänket.
Det är därför jag blev intesserad av att vara med på siten. :)Så vad är det då om YouTube?
Jo, för ett tag sedan var jag på Jusek och höll en presentation som hette "Är molnet svaret på alla våra böner?"
Den presentationen finns nu på youtube. Det är 1timme och 45 minuter 

Ämnet är:
Är ”molnet” svaret på alla våra böner?
Har du full koll på molntjänster eller behöver du en snabbkurs som benar ut begreppen och ger dig kött på benen när du ska beställa eller designa en lösning?

Björn Andersson, IT-konsult på TeleComputing, kommer att guida dig bland molnen.
Vad är det för skillnad på privata och publika moln? Vilka molntjänster och leverantörer finns idag och kommer i framtiden? Vad behöver du tänka på när hela eller delar av en produkt ska ligga i en molntjänst? Hur ser de stora leverantörerna på moln och hur skiljer sig olika IaaS och PaaS lösningar åt? Vilka juridiska utmaningar finns med att använda molntjänster?


Den presentationen hittar man här: http://www.youtube.com/watch?v=T94Uo7cPdHs 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...