Leta i den här bloggen

2011-06-28

Varför är det viktigt att dubbelkolla saker ibland...

För ett tag sedan så skulle jag rita upp en bild över hur en virtualiseringmiljö såg ut.
Jag hade en del information från början och därmed en rätt bra bild av hur resultatet skulle bli. Upp med Visio och börja rita.

När jag fått upp grunden så gick jag och dubbelkollade kopplingar och liknande.
Som det ofta är när det gäller kablar så var det inte det lättaste att följa allting men jag gav mig fan på att dubbelkolla så att jag visste att alla kablar verkligen gick till den switch som jag trott.

Mycket riktigt visade det sig att en av hostarna inte var kopplad till den switch som jag trott utan till en helt annan switch. När detta skett vet jag inte, men kontentan var att istället för att få gigabit mellan hostarna så var det 100Mbit för just denna host på detta nät...

Detta i sin tur förklarar varför det tog 5 gånger så lång tid att göra en livemigration från och till just den hosten i jämförelse mot andra hostar.... hosten kopplades om och helt plötsligt så gick det mycket snabbare att flytta VMar.

kontentan av denna post:
- Underskatta inte värdet av att göra revision av hur det verkligen ser ut... ibland sker det förändringar i miljön på ett sätt som det inte är tänkt och ibland glömmer folk att ändra tillbaka saker efter att de gjort en "temporär fix".

en revision behöver inte vara för hela serverparken... det kan vara att man lägger 10 minuter på en sak...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...