Leta i den här bloggen

2010-06-03

End-of-life support för Windows 2000, Windows XP SP2 och Windows Vista RTM.

Jag har tidigare postat om End of life på lite Microsoftprodukter (se denna post). Dock talar den om produkterna som helhet med den senaste servicepacken. Om man av någon anledning väljer att INTE köra senaste servicepack (exempelvis man har Service Pack 2 för Windows XP i miljön och inte har uppgraderat) så blir det lite spännande framöver. :)

Från och med 13 Juli i år kommer Microsoft inte lägre att ge support eller ge gratis tillgång till säkerhetsuppdateringar på Windows 2000 Server, Windows 2000 Professional och Windows XP med Servicepack 2 (eller äldre).
Har man alltså inte SP3 i sin IT-miljö i företaget så har man nu knapp sex veckor på sig att få ut SP3. Efter detta så kommer man inte längre att kunna ladda ned säkerhetspatchar från microsoft utan man får då betala för att få dessa (om man inte har ett speciellt avtal för detta).

Dessutom så för knappt två månader sedan (den 13 April) var det end-of-support på Windows Vista RTM-versionen. Så även här behöver man se till att få ut en servicepack (minst SP1 men helst så klart SP2).


Vill man läsa mer så finns det massor med info här: http://support.microsoft.com/lifecycle/
För Windows 2000 End-of-support så finns det information här: http://support.microsoft.com/win2000

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...