Leta i den här bloggen

2012-10-09

VMworld Europe 2012 - 3 - From Ideas to Reality-A Closer look Inside VMware Innovation

Anteckningarna nedan är mina anteckningar live från presentationen. Detta gör att det kan vara felstavningar, felsyftningar och liknande. Jag ber om ursäkt för alla eventuella felaktigheter.
Lämna gärna en kommentar i så fall så ser jag till att ändra. :)

Presentation: SS1022

Presentatör:
- Julia Austin (Vice President Innovation , VMware inc)

Jag har en disclaimer i början på dessa poster (detta eftersom att jag inte sitter och redigerar dem en massa utan att jag postar dem direkt när sessionerna är slut). När jag klev in i lokalen (som för övrigt är den största av alla för breakout sessions och rymmer ca 800 personer) för denna presentation så var det en STOR disclaimer igång på projektorerna där det i princip stod att allting som kommer att tas upp under denna session kan ändras och att VMware som företag inte gör några som helst utfästelser på varken funktionalitet, tidsplaner eller kostnader. :)
Det är nog bra att det står en sån sak, men det känns lite nordamerikanskt... :)

Julia började med att tala en hel del om hur man aktivt jobbar med att låta de anställda vara kreativa, innovativa och utveckla nya tankar och idéer.

En sak som kommer från de interna idéer är "flings". http://labs.vmware.com/flings
Det är osupporterade applikationer som byggts av VMwares personal. Här finns det faktiskt en hel del riktigt coola små applikationer. Det är helt klart nått som alla rekommenderas att kika på.

Varje år har man inom VMware en träff ("innovation off-site") då ca 1500-2000 personer träffas och ett 20-tal idéer får möjligheten att presenteras framför alla andra och visa upp vad och hur man tänkt.
Ett par av dem som var med på senaste innovation off-site fick visa upp sig.


Anne Holler börjar med att berätta om den idéen som hon presenterade på senaste innovation off-site. Den handlar om att analysera temperaturer, strömutnyttjande och liknande.
En utmaning som dyker upp i många större miljöer är att man måste dra in massa extra el-kraft till racken för att kunna täcka worst-case scenarios. Tanken är att kunna lägga in capping på de olika servarna så att det automatiskt styrs hur mycket kraft varje host får dra samtidigt som man ser till att de som behöver kraft får kraften utan att överbelasta ett rack.
En annan sak är att titta på temperaturer och om en server får för hög temperatur så flyttas last över till andra maskiner. Detta för att minimera risken för att servrar skall gå sönder, och om exempelvis en fläktgått sönder så skall VMarna automatiskt kunna flyttas till andra Hostar innan den som hr en trasig fläkt kommer att stänga av sig.


Ravi Soundararajan talar om hur man kan använda sociala medier för att kolla på virtuella miljöer. Detta är den idé som visades på Keynoten imorse.
Här kan man på ett helt nytt sätt följa vad som händer i miljön.
Jag gillar denna idé. Den kan resultera i ett sätt för administratörer och applikationer att snabbare förstå vad som händer i en miljö och snabbare reagera på dessa händelser.

Elena (missade efternamnet tyvärr) talade om ett sätt för att toksnabbt kunna boka upp konferensrum. Inte nog med att det bokar rum, man kan även få instruktion om hur man skall gå för att komma till konferensummet och få en augmented-reality med pilar i det "virtuella golvet" som visar precis hur man skall gå..
Andra användningsområden är att hitta kollegor. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...