Leta i den här bloggen

2012-10-10

VMworld Europe 2012 - 4 - Keynote dag 2, Empowering the Workforce of Tomorrow, That’s Here Today

Anteckningarna nedan är mina anteckningar live från presentationen. Detta gör att det kan vara felstavningar, felsyftningar och liknande. Jag ber om ursäkt för alla eventuella felaktigheter.
Lämna gärna en kommentar i så fall så ser jag till att ändra. :)

VMware kallar inte dessa presentationer för "Keynotes" längre utan de kallas för "General Sessions"... Skillnaden är nog hårfin så jag tänker fortsätta kalla det för keynotes. :)

VIll man förresten se Keynoten från igår så ligger den ute på YouTube:
http://www.youtube.com/watch?v=fdp3XDXMPNA

Innan dagens keynote startade så hade man ett gäng online polls som man kunde svara på. Det hela gjordes från VMworld-appen och hur publiken svarat visades i realtid på projektorerna. Rätt kul idé för att få publiken engagerad och samtidigt få ut sitt budskap. :)

Steve Herrod kommer upp på scenen och startar dagen.
Igår handlade keynoten mycket om servrar och infrastrukturen kring våra servrar. Dagens session kommer att handla om klienter och hur våra användare kommer åt sin data och sina applikationer.

Steve började tala om det som så många andra talar om; "The Consumerization of IT". Utmaningarna för IT är att våra användare kommer med nya enheter varje dag.

Enligt Gartner har bara 30% av alla företag gått över till Windows 7. Vi har alltså ett enormt stort migreringsarbete framför oss att flytta de kvarvarande 70% från Windows XP.
Här tycker VMware att vi kan använda VMware View för att lyfta användarnas samtliga enheter till Windows 7.

Höär har VMeware startat "View Rapid Desktop Program" tillsammans med ett antal olika appliance partner.
Man köper helt enkelt en box från en av leverantörerna, lägger med den i ADt och pekar ut vart man har sin windows 7 image. Upplägget är precis samma som Citrix VDI-in-a-Box.

En ruskigt intressant sak är Mirage (tidigare Winova) som är en funktion för att dela upp en image i flera olika lager. Ett lager för hårdvara, ett för OS, ett för applikationer osv.. Detta gör att samma image kan användas för flera olika enheter både som VDI eller för lokala images.

Här gjorde man en demo där man lyfte en Windows XP maskin till Windows7. Det så klart toksnabbt och alla inställningar och sånt följde med.
En annan cool pryl är att Mirage ser till att ha en centralt synkroniserad kopia på klienten om det skulle hända nått med datorn. Detta är faktiskt ett rätt trevligt sätt att få backupper på klienterna. :)

Tanken med Mirage är att detta är ett komplement till VMware View. Då har man ett sätt att både leverera en desktop till en virtuell maskin eller till ett flerttal olika enheter (bärbara datorer, läsplattor osv)


Därefter tog man upp Project AppShift.
Det är ett sätt att få vanliga Windows att funka så som man vill på en touch-enhet (läs iPad). kika här för en demo: http://m.youtube.com/watch?v=8tygKjw4keE
Denna gillar jag. Att köra en Windows XP eller Windows7 i en remotesession från en iPad ävr verkligen kass...

Därefter tog man upp Horizon suite.
Detta är en hel familj. Det som tidigare hette Project Octopus kommer att bli Horizon Data och det lät som att vi skulle kunna få detta inom ett par månader.. :)
Just Horizon Data är VMwares lösning för att komma åt filer från olika enheter (läs: dropbox fast för företaget... Men det säger man inte högt. En annan produkt som funkar ungefär likadant är Citrix Sharefile)

Här tar man även upp att det som tidigare hette AppBlast faktiskt inte kommer att bli någon egen produkt. Istället kommer denna att användas för att leverera en Windows klient över HTML5. Denna funktion är en del av Horizon sviten.

Tanken med Horizon suiten är att det skall vara ett ställe för att komma åt både filer och applikationer. När det gäller applikationer så kan vi publicera både från vår Citrix XenApp miljö eller från våra applikationer som är paketerade med ThinApp.

Därefter visade man mobiltelefon virtualiseringen. Nu kan man även lägga en virtuell telefon på en iPhone (tidigare gick det bara på Android).
Helt ärligt... denna är jag SJUKT skeptisk till. Att lägga en virtuell telefon på användarnas egna telefoner. But Why??!
Om användarna har en privat telefon så är det väl upp till dem. Vi levererar en företagstelefon till de användare som behöver det. Om de sedan vill göra dumma saker på företagstelefonen, kan vi stoppa detta? Ja troligen.
Om vi inte kan stoppa det, har vi ett problem då? Ja troligen.. :)
Jag ser faktiskt inga fördelar alls med denna lösning förutom att stoppa användarna från att få göra det de vill göra med sina telefoner...
Vill man läsa mer så är denna bloggen en bra start: http://blogs.vmware.com/euc/2012/08/vmware-horizon-mobile-on-ios.htmlInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...