Leta i den här bloggen

2010-08-25

Microsoft Security Essentials (Gratis Antivirus) - genom proxy server...

I April skrev jag om MSE (Microsoft Security Essentials). Det är en gratisprodukt för antivirus med mera från Microsoft.
Jag har kör den ett tag nu och gillar den rätt bra. Den funkar och den gör sitt jobb. :)
En feature som irriterar är dock oförmågan för programmet att hämta uppdateringar om man sitter bakom en proxy. Jag har med mig min dator till många olika platser och på en del av dessa används proxyservrar.
Inget konstigt med det... Jag konfar upp Firefox (med foxyproxy) och kan toksnabbt byta proxyinställningar.
I Internet Explorere så ändrad jag lite olika beroende på vart jag befinner mig.

Dock funkar inte uppdateringarna i MSE på sina ställen. Orsaken till detta är att MSE inte använder proxyinställningarna från Internet Exporer...
Så hur löser man detta?

Om man har Windows XP så öppnar man en kommandopromt och skriver:
proxycgf -u

dock funkar inte detta i Vista eller Windows 7. Då får man istället använda netsh.
netsh winhttp import proxy source=ie
För att detta skall funka så måste man köra kommandopromten i administratörsläge. Detta gör man genom att klicka på START => skriv "cmd" i sökfältet => du får då upp cmd.exe som förslag. Högerklicka på den och välj "kör som administratör" ("run as administrator") => Svara ja på frågan som dyker upp => skriv in kommandot och kör det.
Nu skall MSE kunna uppdatera sina definitionsfiler.

Se till att du har rätt proxyinställningar i IE först bara eftersom att det är därifrån du kopierar dem.. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...