Leta i den här bloggen

2010-08-02

Varför så många poster om Office 2010?

Jo, jag har faktiskt fått den frågan ett par gånger. Alternativt så är frågan "Varför nerdar du ned dig så mycket i Office 2010?"

Tja det är ett ganska enkelt svar till detta. Det finns nog inget verktyg (förutom http://www.google.se/) som jag använder mer än programmen i officepaketet.
Jag läser och skriver mail i Outlook, skriver rapporter i Word, läser dokument i word, gör beräkningar i Excel, skriver anteckningar från möten i OneNote, gör grafer/tabeller i Excel, skriver minnesanteckningar och/eller stödanteckningar i OneNote, gör prestentationer i PowerPoint, gör bilder/ritningar/dokumentation i Visio...

Dessa saker gör jag i princip dagligen (presentationer gör jag kanske inte dagligen, men ni förstår tanken).

Man kan alltså säga att Officepaketet tillsammans med en webbläsare är mitt absoluta huvudarbetsverktyg (självklart finns det fler program och liknande som också används).

Det är därför jag har försökt lära mig så mycket som möjligt om nya Office. Det finns MASSOR med funktioner som underlättar när man skall jobba med de olika applikationerna. Genom att lära mig hur applikationerna fungerar och är tänkta att använda blir jag mer produktiv.

En sak jag har funderat länge på är varför inte fler försöker lära sig mer om hur man använder Office... Det är trots allt ett väldigt centralt verktyg som de flesta är ganska dåliga på att använda ordenligt. Det krävs alltså inte speciellt mycket för att man skall bli bättre än de flesta...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...