Leta i den här bloggen

2010-07-28

Varför uppgradera från Microsoft Exchange 2003 till 2010?

Denna text kommer från ett blogginläg av M. Omer Siddiqui. Det är en bra sammanställning om varför det är bra att uppgradera till Exchange 2010 från 2003. Det hela är skrivet ur ett användarperspektiv och ganska centrerat kring Outlook webb access. Jag har tagit de stora punkterna och översatt dem nedan:

  • I Enchange 2010 kan användarna själva se storleken på mailboxen på ett enkelt sett från Outlook Web Access (OWA). Man sätter bara muspekaren över sitt namn i OWA och då visas mailbox-storleken.
  • Det är enklare att sätta upp "out of office" meddelanden och man kan ha olika meddelanden till interna och externa mottagare. Det går även att sätta start och stop-datum och tid för dessa meddelanden.
  • Man kan komma åt Globala Adresslistan från OWA
  • Mail i OWA kommer att levereras direkt i inkorgen utan att man behöver trycka på "uppdatera"-knappen för att uppdatera sidan.
  • Användarna kan komma åt interna filshares och sharepoint servrar direkt från OWA. Det krävs dock att en administratör lägger till de berörda filsharen och sharepoint servrarna och att användaren har rätt behörigheter.
  • OWA har fått bättre prestanda. Det är möjligt att komma åt en annan användares mailbox från OWA (om man har rätt behörighter)
  • Genom att använda "webReady Document Viewing" går det att öppna dokument och läsa dem trots att en applikation inte är installerad på klienten man sitter vid. Exempelvis, om datorn saknar Excel och man försöker öppna ett exceldokument så kommer det att konverteras til en webbsida och visas på det sättet så att man åtminstone kan se innehållet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...