Leta i den här bloggen

2011-11-02

Varför envisas Adobe med att göra det så svårt???

Varför gör Adobe det så svårt att ladda ned exempelvis Flash player som en helt vanlig installationsfil så att man sedan kan kopiera över den till en dator som inte har internet anslutning??
Varför skall man registera sig på en webbsida med namn, adress, telefonnummer, mailadress, företagsnamn, hur man skall distribuera, hur många man skall distribuera till och varför man vill distribuera... Hur svårt är det att bara lägga ut länkarna till siten och låta oss ladda ned MSI-filerna eller EXE-filerna direkt?

Blir så dj**la förbannad när saker som borde vara enkla helt plötsligt blir så ruskigt svåra bara för att nån envisas med att vara jobbig...

(att skriva det här inlägget tog en bråkdel av tiden för att få tag på installationsfilerna, å då räknar jag in tiden för att skapa bilden också...)

2 kommentarer:

  1. Det kommer att fortsätta så länge vi låter det fortsätta, d.v.s. så länge de som skapar server-side-applikationerna tycker att det är en bra lösning.

    Den dagen tillräckligt många kunder säger åt leverantören att Flash skapar onödig administration för dem kommer det att börja vända.

    Eller så kan man i modern protestanda tälta utanför Adobes huvudkontor ett par veckor. :)

    Eller så går man via direktlänkarna på denna sida: http://forums.adobe.com/thread/909550?tstart=0

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...