Leta i den här bloggen

2011-11-03

Hantera mer än en hypervisor - vAdministratörens dilemma.

Jag har under rätt lång tid talat om fördelarna med att ha mer än en hypervisor i sin miljö. Att använda den hypervisorn som är bäst på på en viss funktion till just den funktionen och sedan utvärdera i olika tillämpningsfall vilken som passar (med hänseende på bland annat funktioner och pris).

Tidigare har jag bland annat skrivit ihop en liten sammanfattning kring vilka funktioner som Hyper-V, vSphere och XenServer (det är en rätt kort sammanfattning, menjag uppnådde det jag ville ha). Den sammanfattningen hittar man här: http://diversetips.blogspot.com/2011/08/uppdaterat-whitepaper-information-infor.html

Nu för några dagar sedan så skrev Mike Nelson en artikel på searchenterprisedesktop.techtarget.com som heter "Managing multiple hypervisors -- the vAdmin's dilemma" (därav rubriken i detta inlägg).
Det är en riktigt bra artikel som i sin tur länkar till ett par andra artiklar som Mike har skrivit tidigare: "A VMware admin's guide to the XenServer command line," "Windows PowerShell cmdlets for XenServer management" och "XenServer management for the VMware administrator.".

Jag rekommenderar att kika på Mikes artiklar. De är riktigt bra. Börja med: Managing multiple hypervisors -- the vAdmin's dilemma

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...