Leta i den här bloggen

2011-02-11

Exchange 2010 och segmentering i Globala Adress Listan. (GAL segmentation)...

Torsdagen den 27 januari gick Microsoft ut officiellt och meddelade att man inte stödjer segmentering i Globala adresslistan i Exchange 2010.

Det finns många som har ett helt gäng kunder och dessa olika kunder använder en och samma Exchangelösning. För att alla kunder inte skall kunna se hela den globala adresslistan i Exchange så används idag (i exchange 2003 och/eller 2007) en behörighetsstruktur för att styra exakt vilka adresser varje person skall kunna se.
Denna funktion kallas ”GAL Segmentation”.

Det finns workarounds publicerade på olika platser för hur man kan lösa GAL segmentering även i Exchange 2010 men ingen officiellt publicerad från Microsoft. Ett sådant officiellt dokument är det många som har efterfrågat, men först nu har Exchangeteamet officiellt gått ut och meddelat att även om det går (till viss del) att lösa med dessa workarounds så är det inget som Microsoft ger support på.

Man kommer att ge support på detta från ServicePack2 till Exchange 2010. Denna är planerad att släppas under andra halvan av 2011, dock finns det ingen mer specifik information än så idag.

Hela meddelandet från Exchangeteamet hittar man här:
http://msexchangeteam.com/archive/2011/01/27/457820.aspx


I Exchange 2010 så finns det istället en funktion som heter "Hosting mode". Där installerar man man en switch "/hosting" och får då delvis möjligheten att lösa grund problematiken.
Dock är det en del saker i Exchange 2010 som inte stödjs i hosting mode:
- The Exchange Management Console

- Public Folders
- Unified Messaging
- GAL synchronization
- Calendar sharing
- Child domains
- Discontiguous namespaces
- Disjointed namespaces

Det finns mer att läsa här om man är intresserad: http://technet.microsoft.com/en-us/library/ff923272.aspx

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...