Leta i den här bloggen

2010-11-16

Vad är Office 365 för nått? (BPOS 2.0?)

För två veckor sedan så släppte Microsoft nyheten om Office 365. Det är en kombination av mjukvara och onlinetjänster som omfattar Exchange Online, SharePoint Online, Lync Online och ny även Office Professional Plus som klientapplikation, alternativt som en hyresprodukt.
Office 365 finns just nu som beta.

För de som idag har Microsoft BPOS (Microsoft Business Productivity Online Suite) så kan man se nya Office 365 som BPOS 2.0. I Office 365 så ingår de senaste produkterna (Microsoft Exchange 2010, Microsoft Sharepoint 2010, Microsoft Lync 2010. Antingen så kan man köpa tillgången till hela paketet med alla produkterna, eller så kan man köpa dem en och en (eller i kombinationer). Allting köps precis som när det gäller BPOS som en tjänst som (i princip) inte krävern någon egen hårdvara. Man måste så klart fortfarande ha datorer för att komma åt tjänsterna och tillgång till internet. :)

Det finns såklar mängder med dokument som beskriver Office 365. Exempelvis:
- Vad är Office 365 (där det finns texter och filmer som visar hur det ser ut)

En intressant sak med Office 365 är att den ger kunder som inte har volymlicenser tillgång till Office Professional Plus. Tidigar har man varit tvungen att ha en volymlicens för att få köra denna produkt (som icke volymlicens har istället Office Professional funnits men då saknas bland annat produkterna "InfoPath", "Lync Client" och "Sharepoint Workspace")

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...