Leta i den här bloggen

2012-08-15

VMware vSphere 5 vs. Windows Server 2012 Hyper-V

En riktigt bra blogg-serie av Marcel van den Berg som jämför ett antal olika funktioner.
Han har inte utgått från marknadsföringsmaterialet utan faktiskt tittat på vilka funktioner som finns och hur de matchas.

Vad man får göra är att titta på vilka funktioner som är viktiga i den egna miljön och sedan avgöra vilken produkt som matchar dessa krav.

vSphere 5 versus Windows Server 2012 Hyper-V: live migrations
vSphere 5 versus Windows Server 2012 Hyper-V: storage integration
vSphere 5 versus Windows Server 2012 Hyper-V: high available VMs
vSphere 5 versus Windows Server 2012 Hyper-V:management
[Update 2012-08-21]
vSphere 5 versus Windows Server 2012 Hyper-V: Resource metering for chargeback
vSphere 5 versus Windows Server 2012 Hyper-V: costs
vSphere 5 versus Windows Server 2012 Hyper-V: hybride cloud
[/Update 2012-08-21]

Som jag ser det i Marcels sammanställning så Hyper-V fyller kraven för de allra flesta företagen i Sverige, men de riktigt stora företagen med stora IT-miljöer (vi talar om företag med ett par tusen anställda och hundratals servrar) eller servrar med mycket olika sorters operativsystem då kan man verkligen behöva de funktioner som finns i VMware.

Så kika på Marcels sammanställning, den är bra skriven på ett enkelt sätt.

4 kommentarer:

 1. Man kan fundera lite på hur relevant det är att jämföra en produkt som funnits ute i mer än ett år mot en som ännu inte är tillgänglig att köpa.

  SvaraRadera
 2. Tack för din kommentar!

  Absolut håller jag med dig i att det alltid är svårt att jämföra olika produkter. Samtidigt så är det ju precis det vi gör hela tiden när det gäller olika tillverkare.
  Tidigare så jämförde vi Hyper-V 2008R2 mot vSphere 5. Men nu när det bara är ett par veckor kvar till release så blir det allt mer aktuellt att faktiskt titta och jämföra.

  Att besluta vilken hypervisor man skall köra på företaget är ofta ett rätt stort beslut, vilket gör att det ligger en del arbete bakom ett sådant. Detta i sin tur gör att det är ännu större anledning att se vad som kommer att komma i nästkommande versioner av programvarorna.

  Om vi tittar på vSphere så kommer ju även den att släppas med nya versioner tämligen snart, men där är det inte riktigt lika öppet vad som kommer att ingå. Att "share-nothing live migration" kommer att ingå är väl dock tämligen säkerställt.. :)

  SvaraRadera
 3. Jag tycker det är skitbra att vi får reda på hur hyper-v kommer ifatt vmware. Efter VMware's förändring med vram är jag så jävla sur att jag vill ha bort dem.

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Vi får väl se om knappt två veckor. Det går rykten om ändringar i prismodellen från VMware. (http://blogs.vmware.com/rethinkit/2012/08/changes-to-pricing-model.html)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...