Leta i den här bloggen

2011-05-17

Microsoft TechEd North America 2011 (dag 1, del 3)

Oj många bra presentationer på en och samma dag.
Började med:
 "FDN05-from servers to service: on-premise and in the cloud"
Där presenterades bland annat att System Center Virtual Machine Manager 2012 kommer att stödja VMware, XenServer och Hyper-V (jag talade faktiskt med en kille från Microsoft idag och han berättade att de kör alla tre virtualiseringsmotorerna internt... vilket när man tänker på det faktiskt är rätt naturligt..)

En nyhet i SCVMM 2012 är att man kan sätta upp Hyper-V maskiner direkt från konsolen (installation på ny hårdvara). En demo på detta gjordes på under minuten. Rätt imponerande även om det var väldigt lite konfig som gjordes..

AppFabric May CTP släptes också idag. AppFabric är en del av Microsoft Azure. Det är alltså en molnapplikation. En nyhet är quing vilket är ett ruskigt bra sätt att hantera toppar i inflödet men även för att kunna skala ut enkelt på mottagarsidan.

Det kommer även nyheter i Microsoft SQL Azure under sommaren där vi får bättre möjlighet för import/export (inte minst användbart för backupper) och bättre management konsol.

Nästa var:
"WCL311 -solving common it pro pain points with The microsoft desktop optimization pack"
en massa bra demos på delarna i MDOP
Lång historia kort:
- Microsoft Advanced Group Policy ger riktigt bra funktione för hantering av arbetsflöden
(checkout, Edit, Save, deploy, approve). Versionskontroll. Möjlighet att enkelt se skillnaderna mellan två olika versioner!!
- Microsoft DaRT (Diagnostic and Recovery Toolset). Jobbar man med klienter och inte har kikat på denna ännu så borde man få smisk.. :) DaRT är helt magiskt bra!!!
- App-V (applikations virtualisering). Streamar ut applikationer. Normalt startar applikationen nrä 20-40% är kopierat, allting behöver alltså inte flyttas på en gång.
- MBAM (Microsoft Bitlocker Administration and Monitoring). Kommer Q3. Ger oss möjlighet att hantera Bitlocker på klienterna centralt, men även att visa vilka klienter som använder Bitlocker.

Sista för dagen:
SIM410 - Active Directory federation services 2.0 deep dive- deploying a high availability solution
OJ. detta var en bra presentation!!
Det märktes dock att det är version 2.0 av ADFS. det är med andra ord en hel del handpåläggning fortfarande. :)
En klart intressant del med ADFS är att så fort den är satt i produktion så är den i princip lika viktig som vanliga ADt... (beroende på vilka applikationer som använder ADFS).


Jag var förbi KnowledgeFactory/Specops och fick en riktigt intressant demo av Password Policy, Password reset och Desktop Management.
Vi får se om det kan bli en framtida genomgång av dem här i framtiden. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...